Dlaczego nie Powinniśmy Jeść Wieprzowiny
9 powodów, dla których nie powinno się jeść wieprzowiny:
- Mięso i tłuszcz świń wchłania toksyny jak gąbka. Ich mięso może być 30 razy bardziej toksyczne niż wołowina.
- Świnie mają w swoim ciele ponad tuzin pasożytów, takich jak tasiemce, przywry, robaki i włośnie. Nie ma bezpiecznej temperatury, w której wieprzowina ma być ugotowana w celu zapewnienia, że wszystkie te pasożyty, ich cysty i jaja zostaną zabite.
- Świnia jest prawdziwym „odkurzaczem”. Je wszystko, wliczając w to psujące się warzywa, brud, mocz, odchody, robaki, gnijące ciała zwierząt, a nawet narośle rakowe innych świń lub zwierząt.
- Żołądek świni potrzebuje tylko 4 godzin do strawienia tego paskudnego pokarmu, „zwracając” toksyczne jedzenie do ciała. W przeciwieństwie, np. krowy mają złożony system trawienny, posiadając 4 żołądki. Tym samym ich trawienie (spożywają same rośliny) zajmuje ponad 24 godziny.
- W przeciwieństwie do innych ssaków, świnia nie poci się. Pot jest środkiem usuwania toksyn z organizmu. W takim wypadku toksyny pozostają wewnątrz ciała świni i w jej mięsie.
- Gdy świnia jest zmasakrowana, robaki i owady dostają się do jej ciała wcześniej i szybciej, aniżeli do ciała innego zwierzęcia. W przeciągu kilku dni ciało świni jest pełne robaków.
- Świnie są tak odporne na trucizny, że ledwo można je zabić strychninami lub innymi szkodliwymi substancjami. Gdyby zamknąć świnie wewnątrz lęgowiska grzechotników, zwierzęta te zjadłyby węże, a nawet ukąszone, nie byłyby poszkodowane przez jad.
- Mięso wieprzowe ma dwa razy tyle tłuszczu, co wołowina. Ok. 85 g (3 uncje) schabu wieprzowego zawiera 18 gramów tłuszczu, a taka sama porcja mięsa wołowego zawiera tylko 8,5 g.
- Podczas jedzenia wołowiny trawienie mięsa trwa 8-9 godzin, więc mała ilość toksyn w mięsie jest powoli wtłaczana do naszego systemu i może być „czyszczona” przez wątrobę. Kiedy jemy wieprzowinę, trawienie zajmuje tylko 4 godziny. Otrzymujemy zatem o wiele większą ilość toksyn w krótszym czasie.
Oto Słowo Boże:
3 Mojż 11:7-8 pau "(7) świni, która wprawdzie ma rozdzielone racice, ale nie przeżuwa - będzie więc dla was nieczysta. (8) Nie będziecie jeść ich mięsa ani dotykać ich padliny, bo będą dla was nieczyste."
Artykuł Gościnny - Autor: Jarek Kejna
Kliknij i zapisz się na >>> darmowe porady zdrowotne newsletter Doradcy Zdrowia <<<
Artykuł taki, aż mdli. Z tymi wężami to jestem zaskoczony. Aż tak odporne?
OdpowiedzUsuń